יצירת חיים חדשים היא אירוע משמעותי שמערב מערכות גוף רבות.
מניסיוני עם מספר רב של מטופלות, בשלב זה חשוב לתת מבט מקיף על כל המשתנים שלהם השפעה על יכולתך להרות: גילך, משקלך, התזונה ואיכות השינה שלך, איזון נכון בעבודה, החיים הזוגיים שלך, מצבך הפיזי והריגשי, אורח החיים שלך, המחזור החודשי שלך והפלות קודמות אם היו. זאת כמובן לצד אבחון רפואי וחקירת פרופיל הפוריות שלך על ידי בדיקות בהפניית רופא מומחה (אני עובדת בשיתוף פעולה עם כמה מטובי המומחים לפוריות בארץ ובעולם).
ככלל, קשיי פוריות מתחלקים לשתי קבוצות:
בעיות פוריות מסיבה רפואית (כשברקע סיבה רפואית שנבדקה ואושרה ע"י בדיקות):
החל ממחזור לא סדיר ועד לביוץ לא אפקטיבי, חוסר איזון הורמונלי, העדר איזון בבלוטת התריס, מחלת רקע שפגעה בפוריות, רירית רחם דקה, רחם מצולקת מהפלות קודמות, צורה פיזיולוגית מסוימת של הרחם ועוד. חשוב להגיע לאבחנה וכמובן שחייבים לקחת בחשבון ש"דרושים שניים לטנגו", כלומר – במקרה שמנסים להרות יותר משנה יש צורך גם בבדיקת זרע ומורפולוגיה של הזרע לבן הזוג.
בעיות פוריות ללא כל סיבה (לא נמצאה בעיה רפואית ונשללו כל הגורמים הרפואיים שעלולים להפריע):
כאן הסיבות מגוונות ואישיות לכול אישה, אבל בספרות הרפואית יש מידע רב שמצביע על השפעה ישירה של מצבי מתח וחרדה, לחץ נפשי ומצב מנטלי על היכולת להרות. במשך שנות עבודתי הייתי עדה למספר מקרים בהם בני הזוג, אחרי שנים של ניסיונות, החליטו על אימוץ או על הליך פונדקאות ותוך כדי ציפייה לתינוק גילו שהם בהיריון!