השם 'דיקור סיני' – Acupuncture, מורכב מהמילים הלטיניות – Acusמחט ו-Pungere – לדקור.
שיטת הטיפול הזאת היא עתיקת יומין והחלה להתפתח בסין בערך בשנת 200 לפנה״ס.
על פי שיטה זאת, יש בגופנו 12 מסלולי אנרגיה – מרידיאנים, כאשר כל מרידיאן משויך למערכת אחרת בגוף ומשפיע עליה. במרידיאנים זורמת אנרגיה שנקראת צ'י, זוהי אנרגיה שמניעה תהליכים.
על פני 12 מסלולי האנרגיה הללו, זוהו 360 נקודות דיקור. דיקורה של כל נקודה כזאת תשפיע על אברים ומערכות גוף שונות. דיקור נקודות על גבי המרידיאנים יתחיל תהליך בגוף בהתאם למצב המטופלת, לאופי נקודת הדיקור ולשילובה עם נקודות דיקור אחרות. בתהליך כזה הגוף מטפל בעצמו, משקם את תפקוד האברים השונים ומזרים דם למקומות עם חסימות או עם זרימה לא תקינה.
הדיקור הסיני כבר מוכר על ידי המדע כבעל השפעה ממשית מוכחת. תגובת הגוף לדיקור ניתנת להדגמה באמצעות הדמיה של זרימת דם ומדידת תגובות נוירולוגיות של מערכת העצבים.
הדיקור נעשה עי מחטים קטנות סטריליות וחד פעמיות והוא אינו כואב, לפעמים הוא אפילו לא מורגש. בדרך כלל נבחרות לדיקור נקודות שיש ביניהן קשר טיפולי או שגירוי שלהן יחד תומך בפעולות מרפאות.
בנושא הפריון – ישנם מרידיאנים, מסלולי אנרגיה, שעוברים באזור הרחם והשחלות. דיקור מקצועי ומדויק של נקודות מסוימות על מסלולי אנרגיה אלה יזרימו דם לאברי הרבייה ויעודדו סטימולציה באזור.
בשנים האחרונות יותר ויותר מחקרים קליניים תומכים במסקנה שלדיקור סיני יש אפקט משמעותי על טיפולי פוריות ובעיקר על סיכויי ההצלחה של IVF. אחד ממחקרים אלה, אותו ניהלתי בעצמי כחוקרת ראשית במרכז פוריות של בית החולים Homerton Fertility Hospital שבלונדון, הניב תוצאות מרגשות: התוצאות אצל קבוצת המטופלות שבנוסף לפרוטוקול ה-IVF לוו בדיקור סיני היו משמעותית יותר מוצלחות: בקבוצה זאת היו יותר הריונות וילודה חיה לעומת קבוצת הביקורת שלא נהנתה מדיקור.